Motionsspår och elljusspår

Lyssna

Runt om i Vännäs finns en mängd dagspår och ett antal elljusspår. Belysningen tänds automatiskt samtidigt som gatubelysningen tänds. De släcks också automatiskt kl. 21.30.

Vid Vännäs fritidsområde finns ett elbelyst, 2,4 km långt motionsspår.

Vännäs läger har ett 4km långt elljusspår som även är uppdelat på kortare distanser. Ett dagspår till kronberget förlänger spåret till 10km.

I Vännäsby finns ett 5.5km långt elljusspår som fortsätter som dagspår till Flakaberget.

Runt Flakaberget går en slinga över berg och dal på 11 km. Flakabergsspåret når du från campingen vid fritidsområdet eller skidstadion i Vännäsby.

Kartor över spåren

Kartor av Vännäs kommuns elljusspår och dagspår hittar du under fliken "kartor för dagspår och elljusspår" (länk, öppnas i samma flik)

Vägbeskrivningar:
Klicka på länkarna nedan för att hitta till skidspåren.

 

Elljusspår i byarna

I Tväråbäck finns ett spår som är 2,3 km och i Pengsjö ett spår som är 2,5 km.
Aktuell information om spåren kan du hitta här.

Aktuell status på spåren under vintertid, via skidspar.se

Vintertid är spåren preparerade för skidåkning. Mer om våra skidspår finns att läsa på skidspår.se. Där uppdaterar föreningarna även vilken status spåren har.

 

Innan du ger dig ut i spåren!

Det är många som gillar att vara ute i våra motionsspår. Ta hänsyn till varandra, så blir det trevligt för alla. Tänk på att:

  • Vid barmark får du springa eller gå i motionsspåren. Hundar är välkomna om de är kopplade (enligt lokala ordningsstadgan).
  • Där det är preparerade skidspår får du bara åka skidor i motionsspåret. Spåren förstörs om man går i eller bredvid dem. Det blir också svårare att förbättra spåren.
  • Skidåkning med hund får ske i kommunens samtliga skidspår, med undantag för tisdagar, torsdagar eller i samband med olika typer av arrangemang. Det är endast tillåtet för draghundar, alltså inte för hundar som springer lösa i spåren med husse eller matte. Åkning med draghund ska ske på skateytan och inte i de klassiska spåren.
  • Du får aldrig, köra moped, fyrhjuling eller liknande, eller rida i motionsspåren.

 

Omklädning i Liljahallen

Det finns möjlighet för dig att byta om i Liljahallen. Läs mer om det under Hallar eller klicka här för att gå direkt (länk)

Kontaktperson: Peter Lundström