Foto: Hilla Aspman

Skidåkning

Lyssna

Få upp flåset och njut av naturen i något av skidspåren i kommunen, det finns både dagspår och elljusspår. Skidspår finns bland annat vid Vännäs fritidsområde, på Vännäs Läger, i Vännäsby runt Flakaberget, Tväråbäck med mera. För dig som vill åka utför med skidor eller bräda erbjuder Middagsberget en härlig upplevelse.

Slalombacke

Middagsberget är en vintersportanläggning för hela familjen som ägs och drivs av Friluftsfrämjandet. Anläggningen har två liftar och två nedfarter. Här finns möjlighet för alla att kunna åka utför pisterna. Snowboardåkarna har en häftig halfpipe att åka i. Vid backen finns även pulkbacke och vindskydd med grillplats. Egen snökanon gör att säsongen kan starta tidigt och räcker länge.
 
På Middagsberget finns en serveringsstuga där du kan köpa korv, kaffe, läsk och juice, fikabröd och godis. Till serveringsstugan är du även välkommen för att värma dig eller bara sitta och ta det lugnt en stund.
 
Vill du hyra utrustning är du välkommen till Dalstugan som finns på baksidan av serveringsstugan. Köldgränsen för öppethållande är minus 20 grader. Vid tveksamhet om öppethållande, ring 0935-203 45 för besked.
 

Elljus- och motionsspår

Runt om i Vännäs finns en mängd dagspår och ett antal elljusspår. Belysningen tänds automatiskt samtidigt som gatubelysningen tänds. De släcks också automatiskt kl. 21.30.

Vid Vännäs fritidsområde finns ett elbelyst, 2,4 km långt motionsspår.

Vännäs läger har ett 4km långt elljusspår som även är uppdelat på kortare distanser. Ett dagspår till kronberget förlänger spåret till 10km.

I Vännäsby finns ett 5.5km långt elljusspår som fortsätter som dagspår till Flakaberget.

Runt Flakaberget går en slinga över berg och dal på 11 km. Flakabergsspåret når du från campingen vid fritidsområdet eller skidstadion i Vännäsby.

Kartor av Vännäs kommuns elljusspår och dagspår hittar du här

Vägbeskrivning till Vännäsby skidstadion, Vännäs fritidsområde & Vännäs läger skidstadion

Inom kort kommer en ny mjukvara läggas upp som visar kommunens samtliga spår. Här kan ni följa sträckningar, höjdskillnader mm samt följa när det senast pistades.

Elljusspår i byarna
I Tväråbäck finns ett spår som är 2,3 km och i Pengsjö ett spår som är 2,5 km.

Omklädning i Liljahallen

Det finns möjlighet för dig att byta om i Liljahallen. Läs mer om det under Hallar eller klicka här för att gå direkt (länk)

Kontaktperson: Peter Lundström