Föreläsningsserie under februari - Verktyg för vuxna i mötet med Barn och Ungdomar

Lyssna

Välkomna till en inspirerande föreläsningsserie med två fristående teman där vi vuxna får möjlighet att utveckla vår relation till de barn och ungdomar som vi möter.

 

7/2 Anna Nygren, Anna är livsstilspedagog med lång erfarenhet av att jobba med barns livsstilsfrågor. Med en bakgrund som både gymnasie- och grundskollärare och med arbete inom både specialpedagogik och elevhälsa väcktes intresset för arbetet med elevernas livsstil.

Tema: Sömnbrist, stress och många timmar vid skärmar påverkar elevernas hälsa negativt. Genom kunskap om och verktyg för hållbar livsstil ökar vi inte bara barnens möjlighet till god hälsa och optimal skolprestation, vi ger dem också bättre chanser för resten av livet.

Plats: Aulan på Vännäsby församlingsgård.kl.18-20

 

 

22/2 Unghästen, Teaterföreställning om nätkärlek. Genomen teater föreställning vill Unghästen vara en motkraft mot det näthat som finns, där både barn, ungdomar och vuxna drabbas. Föreställningen tar upp om vilket ansvar vi som vuxna har. UngHästen har jobbat med interaktiv teater som pedagogik i klassrummen i över tio år. Efter föreställningen leder gruppen ett samtal i ämnet. Kärlekens budskap är dagsaktuellt. Alla längtar efter kärlek, men många upplever idag svek, orättvisa och hat, också på nätet.

Tema: Nätkärlek

Plats: Liljaskolans Matsal kl.18-20

Övrig info
Fika serveras till självkostnadspris 20:-, går att betala kontant och med swish Ingen föranmälan!
Denna föreläsningsserie riktar sig till vuxna, så därför ser vi gärna att ni lämnar barnen hemma om ni har möjlighet.

Affisch i PDF (öppnas i ny flik)

Arrangörer:
Svenska kyrkan - Vännäs Bjurholms pastorat
Sensus
Vännäs Familjecenter
Stjärnhuset