Var med och håll Vännäs kommun rent i vår!

Lyssna

Håll Sverige Rent är en aktion mot nedskräpning utomhus. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet!

Från 15 februari kan du anmäla din arbetsplats till Håll Sverige Rent. Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent. Du är då med i Vännäs kommuns gemensamma skräpaktion oavsett om ni anmäler en kommunal arbetsplats eller ett privat företag.

Hämta ditt skräpplockningsmaterial på Medborgarhuset

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. I Vännäs kommun kommer vi distribuera materialet vecka 20. Deltagare får material genom att hämta det på Medborgarhuset, Samhällsbyggnadsförvaltningen på plan 7.

Efter att du plockat skräp utomhus och samlat ihop det på ett ställe, t.ex. på skolan, så mailar du till soporochvatten[at]vannas.se. Vi hämtar säckarna hos er inom några dagar. Säckarna ska innehålla brännbart avfall.

Sortera gärna ut förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk till en Återvinningsstation och lämna det där.

Vi Håller Sverige Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om Vi Håller Vännäs Rent, kontakta:
Inger Olofsson
Renhållningschef
Tel: 0935-142 31

Anmälan

Sista anmälningsdag är 23 april. Läs mer på www.hsr.se/vihallerrent

Var med du också i kampen mot skräpet!