Sápmi art - Det nya stipendiet för samiska konstnärer

Lyssna

Sápmi Art är ett nytt stipendium med mål att uppmuntra samiska talanger inom olika konstarter att fortsätta sin utövning inom konst och även lyfta fram de som redan är etablerade. Målet med stipendiet är också att medverka till att den samiska kulturen uppmärksammas. Stipendiet kommer att omfatta ett totalbelopp om 50.000 SEK som delas ut till tre utvalda stipendiater i form av 25.000, 15.000 och 10.000 SEK.

 

Vilka kan ansöka?

Alla samiska konstnärer som utövar inom någon eller några av konstarterna Bild/Form, Duodji/Hantverk och Musik och är verksamma inom området Sápmi/Lappland i Sverige, Norge och Finland har möjlighet att söka stipendiet Sápmi Art.

Hur ansöker man?

Ansökan sker genom ett särskilt ansökningsformulär som nås via Sápmi arts hemsida (se huvudmenyn). Sista ansökningsdatum är 2018.01.15

Besök: https://www.sapmiart.com/ (länk till hemsida)

Vilka delar ut stipendiet?

Stipendiaterna utses av Insamlingsstiftelsen Team Lapland och dess styrelse som ombesörjer arbetet med ansökningar. Insamlingsstiftelsen Team Lapland är även grundare till det nya stipendiet Sápmi Art och har sitt säte i Jokkmokk.

När delas stipendiet ut?

Sápmi Art, det nya stipendiet för samiska konstnärer, är avsett att delas ut för första gången i samband med Jokkmokks vintermarknad i februari 2018.

Läs mer på sapmiart.com