Broschyren: Om krisen eller kriget kommer

Lyssna

Sista veckan i maj (under nationella krisberedskapsveckan) får alla hushåll i Sverige broschyren Om krisen eller kriget kommer hem till sig. Broschyren är samhällsinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Innehållet tar upp hur vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter ger.

Varför är informationen viktig?

Informationen är ett verktyg för att du ska kunna ta ditt ansvar. Är du välinformerad och förberedd kan du agera och hjälpa andra om något händer. Ansvaret för Sveriges säkerhet och beredskap är gemensamt för alla som bor här.

Kontaktcenter för frågor om broschyren

Du som vill läsa mer om broschyren, och ta del av innehållet, hittar med information på Din säkerhet, dinsakerhet.se (länk till mer information).

MSB har även upprättat ett kontaktcenter dit du kan ställa dina frågor om broschyren. Du hittar kontaktuppgifter här (länk till dinsakerhet.se).

Kommunens krisberedskap

Under krisberedskapsveckan, samma vecka som broschyren delas ut, kommer Sveriges kommuner att uppmärksamma ämnet krisberedskap lite extra. På vannas.se/krisberedskap har vi lagt upp mer information om hur kommunen arbetar och om hur du kan förbereda dig.