Välkommen på studieresa 9 oktober - om närodlat, saluhall och lokal livsmedelsproduktion

Lyssna

Denna inbjudan riktar sig till dig som är eller planerar att bli företagare inom livsmedelsproduktion, mat, mathantverk eller hantverk med fokus på närproducerat.

Inbjudan som PDF (öppnas i ny flik)

Vi kommer att göra studiebesök där vi får ta del av affärslösningar, försäljningskanaler och lyckade koncept. Tillsammans blir vi starka och sätter fokus på vikten av goda, näringsrika och bra producerade produkter.

Visst vill du hänga med? Avfärd kl. 8.00 den 9 oktober

Vi åker från Vännäs medborgarhus.

Stopp 1. Ånäset 9.25–10.40

  • Fika med kaffe och macka.
  • Studiebesök på Norrlands fruktvin.

Stopp 2. Lövånger 11.05–11.50

  • Studiebesök på Västerbottens Korv som tillverkar korv och köttprodukter, glazer mm. Svenskt kött, inga tillsatser, konserveringsmedel eller konstgjorda smak- och färgämnen. Gårdsbutik.

Stopp 3. Skråmträsk 12.55–15.00

  • Vi startar med lunch med norrländska smaker och ekologiska produkter.
  • Studiebesök på Skråmträsk kvarn som bedriver café med mat, fika och konferenser, vernissage och teaterföreställningar i en genuin miljö med miljösmarta lösningar.
  • Studiebesök på Skråmträsk sko som bedrivs intill kvarnen. Där sker tillverkning hantverksmässigt med miljövänligt och hållbart material, med unika anpassningar efter kundens behov.

Stopp 4. Burträsk 15.40–17.15

  • Fika och studiebesök på Burträsk saluhall

Koncept: Köp direkt av bonden! Burträsk Saluhall är en sammanslutning av lokala bönder och producenter av hantverksmat i Burträskregionen. De producerar mat på traditionellt och hållbart vis. När du handlar hos Burträsk saluhall köper du direkt av bonden och slipper fördyrande mellanhänder och transporter. Produkterna är av yppersta kvalitet och innehåller inga onödiga tillsatser.

Hemfärd 17.15–18.45 Restid Burträsk Vännäs

För anmälan och frågor:

Christin Westman Näringslivsutvecklare Vännäs kommun
christin.westman@vannas.se Tel: 0935-141 43/070-389 18 54
Anmäl dig senast 1 oktober!

Det går också att anmäla sig till din representant i kommunen:

Ev. samåkning kan ordnas från kommunerna till Vännäs. Företagare från Robertsfors kan ansluta i Ånäset.

Resan är kostnadsfri och vi ser att anmälan är bindande. Studieresan genomförs i projektet Näringsliv i samverkan som drivs av kommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln och Vännäs och riktar sig till företagare i dessa kommuner. Projektet medfinansieras av Region Västerbotten.

Region Västerbotten