Hösten 2019 - Aktiviteter för elever i årskurs 5 & 6 på fritidsgården Ikaros

Lyssna

För en tid sedan inkom det ett medborgarsförslag från elever i årskurs 6 på Vegaskolan, de tyckte att det fanns för lite att göra efter skolan. Särskilt för de som var för stora för att vara på fritids och för små för att vara på kommunens ungdomsgård.

 

Kommunen gick ut med ett upprop till föreningsliv och studieförbund om hjälp. Detta har nu resulterat i att vi på Medborgarskolan i Vännäs har fått i uppdrag att på prov bedriva verksamhet för denna målgrupp under 10 tisdagseftermiddagar.

Fokus kommer att ligga på elevernas önskemål så programmet kommer att vara varierande. Eftersom Vännäs kommun inte har någon kulturskola så kommer delar av verksamheten att ha kulturella inslag såsom, hantverk, konst och teater. Men vi kommer även att t.ex. baka, göra egna tvålar mm.

Vid ett tillfälle har vi bjudit in polisen från vår lokala polisstation. Då kommer vi att prata om vad en lokalpolis gör samt om det aktuella ämnet nätmobbing och trakasserier på nätet.

Eleverna får veta vad man ska göra om man själv eller en kompis blir utsatt för ovan. Verksamheten kommer att pågå alla tisdagar under perioden
10 september – 12 november mellan kl.13.30 – 17.00 på fritidsgården Ikaros.

Har ni frågor är ni välkomna att höra av er till:
Victoria Kreuger
Verksamhetsutvecklare på Medborgarskolan i Vännäs
090 – 77 50 51, 073 – 867 60 62