Du som är symptomfri kan resa inom Sverige - res med hänsyn!

Lyssna

Från och med den 13 juni kan du som är symptomfri, det vill säga du som inte har symptom på covid-19, resa inom Sverige.

Kom ihåg att Folkhälsomyndighetens restriktioner fortfarande gäller, även på resa. Res med hänsyn - tillsammans bromsar vi smittan!

Vilka är symptomen på covid-19?

Covid-19 påminner ofta om vanlig förkylning eller influensa. En del blir allvarligt sjuka, men de flesta som får sjukdomen blir lindrigt sjuka och kommer inte att veta att det är covid-19. På 1177, vårdguiden Västerbotten, kan du läsa mer om de olika symptomen.

Till 1177.se om coronaviruset (länken öppnas i en ny flik)

Läs mer på folkhälsomyndighetens hemsida

På folkhalsomyndigheten.se finns mer information inför sommaren.

Nyhet om nya allmänna råd inför sommaren (länk till nyhet på folkhalsomyndigheten.se)

Direkt till reserestriktionerna (länk till frågor och svar på folkhalsomyndgheten.se)

Vilka är Folkhälsomyndighetens restriktioner?

Det är allas ansvar att hindra spridningen av sjukdomen covid-19. På folkhalsomyndigheten.se finns listat några sker som du kan göra.

Till folkhalsomyndigheten.se om att bromsa smittspridningen (länken öppnas i en ny flik)

Folkhälsomyndigheten ansvarar för allmänna råd inom verksamhetsområdet smittskydd. Råden gäller fram till 31 december 2020.

Allmän smittspridning

Viktigt är att komma ihåg att allmän smittspridning fortfarande råder. Allmän smittspridning betyder att smittan inte går att koppla till en tidigare smittad person. Du kan bli utsatt för smitta oavsett var du befinner dig i länet och oavsett om du har kontakt med någon som har bekräftats smittad eller ej.