Parkeringsövervakningen har startat!

Lyssna

Parkeringsövervakningen har startat! Behöver du en P-skiva eller vill läsa mer om parkeringsreglerna? Här finns mer information.

Datumparkering

Datumparkering gäller på gatorna i hela Vännäs och Vännäsby. Läs mer om vad datumparkering är på www.vannas.se/parkering.

Syftet med datumparkeringen är att hålla delar av gatan fri under natten och underlätta för snöröjning och sandning samt framkomlighet för räddningstjänsten.

Tidsbegränsad parkering med P-skiva

På gatorna i de centrala delarna av Vännäs centrum gäller så kallad tidsbegränsad parkering (2 timmar). Det är endast här, på gatan, på anvisad plats enligt skyltningen, som du kommer att behöva P-skiva.

P-skiva är en skiva där du kan ställa in klockslaget då du parkerar. Alla fordon som har en registreringsskylt måste använda P-skiva på anvisad plats.

Var gäller P-skivan?
Klicka här för att öppna en karta över de gator där P-skivan gäller (PDF)

Hämta P-skiva

Du kan hämta P-skiva på följande platser:

  • Ica Vännäs
  • COOP Vännäs och Vännäsby
  • Poppins
  • Mode Mix
  • I Medborgarhusets reception under öppettiderna
    Se öppettider här

Du behöver inte använda en P-skiva från Vännäs kommun, det går lika bra med en annan skiva. Huvudsaken att den går att ställa in rätt tid med.

Om jag glömt P-skivan

Om du har glömt P-skiva eller inte har någon går det bra att skriva din ankomsttid på en lapp och sätta den i bilens framruta.

Vem övervakar?

Kommunen har anlitat Securitas för att utföra uppdraget med parkeringsövervakning och för att utfärda parkeringsanmärkningar vid överträdelser. Vid eventuella synpunkter eller överklagan gällande parkeringsanmärkningarna hänvisar vi till Polisen.

Vännäs kommun kommer inte att hantera parkeringsanmärkningarna.

Läs mer om de nya reglerna på www.vannas.se/parkering