Ansök om- och boka resor med riksfärdtjänst inför jul- och nyårshelgen

Lyssna

Nu är det dags att boka resor med riksfärdtjänsten inför jul och nyår. Tåg, flyg och buss blir snabbt fullbokade och taxibilar finns i ett begränsat antal. I år behöver vi även var extra försiktiga, på grund av rådande pandemi, och hålla avstånd i kollektivtrafiken.

Ansökan för resor för både jul- och nyårshelgen ska ha kommit in till kommunens färdtjänsthandläggare senast onsdag den 4 november.

Ansök om riksfärdtjänst via e-tjänst eller telefon

Du som vill ansöka om riksfärdtjänst kan göra det digitalt via e-tjänst, eller genom att ringa kommunens färdtjänsthandläggare. Mer information och länk till e-tjänsten hittar du på www.vannas.se/riksfardtjanst.

Kom ihåg att du behöver använda E-legitimation för att kunna ansöka digitalt.

Kontakt om du vill ansöka via telefon

Britt Myrén
Färdtjänsthandläggare
Telefon: 0935-145 77
Telefontid: Måndag-torsdag kl. 08.30-09.30
E-post: britt.myren@vannas.se

Beställa resa inför julhelgen 23-26 december

Så fort du har fått meddelande om beviljad riksfärdtjänst med buss, tåg eller flyg behöver du beställa din resa. Sista dagen att beställa resa i taxi samt i fordon med rullstolsplats är fredag den 27 november.

Du beställer din resa hos CabOnline via e-post: riksfardtjanst@cabonlineregionnorr.se 
Du kan även ringa till: 090-12 23 33 och välja knappval 1.

Resa i annan kommun för färdtjänstberättigad

Resor i annan kommun, RIAK kan beställas hos Britt Myrén färdtjänsthandläggare minst 10 dagar innan avresa. I en annan kommun kan du maximalt använda 40 resor på ett kalenderår.

Resa med kommunal färdtjänst i fordon med rullstolsplats under julhelgen

Är du beviljad kommunal färdtjänst i fordon med rullstolsplats? För julhelgens resor i synnerhet resor på julafton, ska bokningen ske en vecka före avresedag.


Vännäs kommun
I samarbete med CabOnline