Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

4 juni 2024 kl. 09.30-10.00  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Jessica Arevärn

Välkommen till invigningen av "Konst i tunneln"

Konst i tunneln är en del i projektet "Färglägg Vännäs" som syftar att skapa ett tryggare och attraktivare centrum i Vännäs.

Den 4 juni klockan 09.30 är du välkommen till invigningen av konst i tunneln! Under våren 2024 har vi på Vännäs kommun, tillsammans med Jessica Arevärn, hållit i skapande workshops med barnen på förskolan Lägret och med en klass 8 från Hammarskolan. Barnen som deltagit har fått vara med och skapa bilder av figurer/saker/platser som de tycker om och mönster som de gillar. Barnens material har sedan använts av Jessica Arevärn som underlag till att skapa konst som ska få ta plats i gång- och cykeltunneln till Lägerområdet framöver.

Arbetet har genomförts av Vännäs kommun tillsammans med konstären Jessica Arevärn, som är ansvarig konstnär i arbetet.

Konst i Tunneln är en del av ett arbete som pågår under hela 2024 med att sätta färg på Vännäs. I det arbetet jobbar vi med medskapande som metod där olika kreatörer tillsammans med Vännäs barn och unga ska skapa konst som kan få ta plats i det offentliga rummet och på så vis bidra till ett attraktivare centrum och tryggare platser. I detta arbete vill vi lyfta in barn och ungas perspektiv och låta dem vara en del av samhällsutvecklingen genom att vara med och skapa sin plats.

Vi välkomnar nu dig till invignigen av konst i tunneln, träffa barnen som deltagit och konstnären Jessica Arevärn som finns på plats och kan berätta mer om bilderna.

Tid: 4 juni, klockan 09.30 - 10.00
Plats: Gång- och cykeltunneln till Lägret

Ingen anmälan krävs.

Vill du läsa mer om arbetet och syftet med att sätta färg på Vännäs då kan du göra det genom att besöka vår webbplats vannas.se/farglaggvannas!