Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

10 juni 2024 till 31 augusti 2024 kl. 08.00-23.50

Orienteringskontroll

Delta i Naturpasset sommaren 2024

Mellan den 10 juni och 31 augusti anordnar Vännäs kommun och Vännäs Orienteringsklubb aktiviteten Naturpasset. Häng med ut i tätort och skogsmiljö och hitta orienteringskontroller helt i din egen takt, i vilken ordning du vill.

Aktiviteten är öppen för alla åldrar och du behöver inga förkunskaper.

Hämta tävlingskit

För att delta behöver du först hämta ett tävlingskit. Kitten är helt kostnadsfria och i det hittar du startkort och fyra kartor över olika områden i Vännäsby och Pengfors där du kan leta kontroller.

Detta år har vi gjort två cykelkartor och två skogskartor med 15 kontroller på varje karta, alltså sammanlagt 60 kontroller. Kontrollerna är märkta 1-60. På några ställen i startkitet ser ni även ett nummer i parentes, det innebär att kontrollen finns med på både cykel och skogskartan.

Tävlingskit finns att hämta (när naturpasset startar) på:

Ny samarbetspartner, Norra skog!

En nyhet för årets Naturpass är att Norra Skog är ny samarbetspartner. På kontroll 1-8 finns därför QR-koder med information om skog, skogsbruk och miljöhänsyn. På kontroll 8 finns ytterligare en QR-kod till en tipsrunda. Så ta med dig mobiltelefonen; öka din kunskap om skogen och vinn fina priser!

Skicka in dit startkort och tävla om fina priser

Du som vill, kan lämna in ditt startkort till Vännäs kommun för att vara med i en utlottning av lokala priser. Vi lottar ut 30 biobiljetter och tre presentkort på 300 kr hos Vännäshandlarna bland dem som har plockat minst 30 av de 50 kontrollerna. Bland dem som plockar 35 kontroller eller fler lottar vi ut ett presentkort på 1 000 kr hos Vännäshandlarna.

Ditt startkort ska vara Vännäs kommun tillhanda senast den 31 augusti om du vill tävla (även om kontrollerna finns ute att fortsätta nyttja på eget bevåg fram till 30 september).

Skicka startkortet till:

Vännäs kommun, medborgarhuset
Östra järnvägsgatan 1
911 81 Vännäs
Märk kuvertet med "Naturpasset".

Mer information hittar du i ditt tävlingskit!