Ansökan och avgifter

Du kan ansöka eller säga upp plats i musikskolan digitalt via någon av våra e-tjänster.

Ansökan

Fram till 31 maj kan du ansöka om plats till följande hösttermin. Ansökningarna ställer vi i kö och behandlar i mån av plats. Ansökan sker via Musikskolans e-tjänst eller via särskild blankett, se ansökan via länk längst ned på sidan. Eleven står i kö till dess att vi kan erbjuda en plats. Platsen gäller tills eleven gått ut åk 9.

Gör en förändring i din ansökan

Du kan göra en förändring i din ansökan digitalt via vår e-tjänsteplattform under Mina sidor.

  1. Gå in på sjalvservice.vannas.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  2. Välj Mina sidor
  3. Logga in med Bank-ID på det sätt som stämmer för dig
  4. Klicka på Mina ärenden och titta under Pågående ärenden efter din inskickade anmälan till Musikskolan
  5. Klicka på knappen Till ärende
  6. Välj Ändra ärende
  7. Förändra det du vill i din anmälan och klicka dig vidare vida de gröna knapparna
  8. Gå till signering, signera och skicka in
  9. Klart!

Uppsägning av plats

Om en elev inte längre vill studera på Musikskolan behöver du som vårdnadshavare meddela detta till musikläraren. Uppsägning av plats gör du sedan via vår e-tjänst som du hittar i länklistan nederst på sidan.

Uppsägning av plats gör du innan terminsstarten. Om uppsägning sker senare än tre veckor från terminsstarten utgår full avgift för terminen.

Att lära sig spela ett instrument är en process som tar lite tid. Därför är det viktigt att träna hemma. Tio minuter om dagen kan göra underverk.

Avgifter

Avgiften är 650 kr/termin för undervisningen och 300 kr/termin för ev. instrumenthyra (vissa instrument kan hyras på Musikskolan). Avgift tillkommer för böcker. Om flera barn i samma familj går på Musikskolan reduceras terminsavgiften med 100 kr från och med det andra barnet. I mån av plats finns det möjlighet att från årskurs 5 spela ytterligare ett instrument, då till en kostnad av 150 kr/termin.

Elever i familjer som uppbär försörjningsstöd eller är nyanlända har möjlighet att ansöka om subventionering av musikskoleavgiften genom Palmer Åströms minnesfond. Mer information och ansökan (öppnas i ny flik) Öppnas i nytt fönster..