Ansök eller säg upp plats

Lyssna

Familjer i Vännäs kan ansöka om plats i förskola, allmän förskola eller pedagogisk omsorg (dagbarnvårdare) för barn 1-5 år. För barn 6-13 år kan du ansöka om plats i fritidshem.

Placering

Grundprincipen för barn 1-5 år är att erbjuda en plats så nära barnets hem som möjligt. Du kan ansöka om plats i en specifik förskola eller pedagogisk omsorg. I din ansökan om kommunal barnomsorg ombeds du att göra tre val där val 1 och 2 är obligatoriska.

Barn 6-13 år erbjuds plats på fritidshemmet på sin skola.

Ansökan

Det tidigaste datum som kan registreras som ansökningsdatum är sex månader innan du önskar att barnet ska börja i förskola eller pedagogisk omsorg. För att du ska kunna garanteras plats ska ansökan vara inlämnad senast fyra månader före önskat placeringsdatum.

Fem veckor under sommaren samordnas förskoleverksamhet och fritidshem. Under denna tid finns en gemensam sommaröppen verksamhet för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Under period med sommaröppen verksamhet inskolas inga barn.

Blankett för ansökan barnomsorg hittar du i kommunens Självservice (länk, öppnas i ny flik)

Uppsägning

Uppsägningstiden för barnomsorg är två månader. Uppsägning av plats görs skriftligt på en särskild blankett som skickas till barn- och utbildningsförvaltningen.

Blankett för uppsägning av barnomsorgsplats hittar du i kommunens Självservice (länk, öppnas i ny flik)

Uppsägningstiden räknas från och med den dag blanketten inkommit till barn- och utbildningsförvaltningen. Avgift tas ut under uppsägningstiden.

Personlig service

För personlig service kontakta kommunens barnomsorgsplacerare
Tel: 0935-144 08

Kontaktperson: Emelie Johansson