Hemester i Vännäs - tips och saker att tänka på för en skön hemmasommar!

Lyssna

Vill du ha tips på saker att göra i kommunen? Här samlar vi både aktiviteter och tips för en skön och säker sommar på hemmaplan.

Från och med 13 juni är det okej att resa inom Sverige igen, men folkhälsomyndighetens restriktioner ligger kvar, även på resa.

Reserestriktioner som gäller inom Sverige hittar du här (länk till folkhälsomyndighetens "Frågor och svar")

Ta hand om varandra, djuren och naturen!

Just nu är det många som vistas i naturen. Tänk på att visa respekt och hänsyn till växter, djur och människor. Naturvårdsverket tipsar om hur du visar hänsyn till naturen och till de människor du möter där. Stiftelsen Håll Sverige Rent (HSR) arbetar med en kampanj under sommaren där du får information om hur du kan hjälpa till att minska skräpet.

Tillsammans håller vi naturen ren! (länk till HSRs kampanj)
Välkommen ut! (länk till Naturvårdsverkets tio hänsynsfulla tips)

Västerbottens Naturkarta

Västerbottens naturkarta är Länsstyrelsens guide till naturreservat och nationalpark. Du kan både besöka hemsidan naturkartan.se/sv/vasterbotten eller ladda hem naurkartan som app i din smartphone. Välkommen ut i naturen!


Upptäck mindre kända naturreservat

Just nu är det många som söker sig ut i naturen på grund av covid-19. Under helgerna samlas mycket folk i de mest kända friluftsområdena kring Skellefteå och Umeå. Länsstyrelsen tipsar vi om några mindre kända naturreservat på dagsutflyktsavstånd från länets två största städer.

Läs mer på Länsstyrelsen Västerbottens hemsida här (länk)

Kostnadsfria aktiviteter från föreningar och organisationer i kommunen

Här uppdaterar vi löpande kring aktiviteter som kommunens föreningar, organistioner eller andra aktörer anordnar i sommar.

Fototävling i sommar! med Vännäs bibliotek och ABF

Vad är det bästa med Vännäs? Ta en bild på det som beskriver detta för just dig.
Det kan vara allt från en byggnad, en plats, en person, ett djur eller bara en känsla.

Mer information och tävlingsregler hittar du här (PDF, öppnas i en ny flik)

Naturpasset - Ett roligt sätt att uppleva Vännäs i sommar!

Tillsammans med Vännäs orienteringsklubb annornar Vännäs kommun Naturpasset. Naturpasset är en orienteringsaktivitet för alla åldrar som kommer att pågå i Vännäs kommun mellan 10 juni till 16 augusti. Häng med ut i tätort och skogsmiljö och leta kontroller i din egen takt, i vilken ordning du vill. Du behöver inga förkunskaper och till flera av kontrollerna kan du ta dig såväl till fots som med cykel.

Mer information och regler hittar du här (webbsida, öppnas i en ny flik)

Sommarcafé på Kullar och klang

Kullar och klang håller sommarcafé. Evenemang med klimatfrågor och musik fram till 16 augusti. Öppet alla dagar utom måndagar.

Mer information och program hittar du här (webbsida, öppnas i en ny flik)

Aktiviteter speciellt för ungdomar

Aktiviteter som föreningar arrangerar för ungdomar sker i samarbete med Fritidsgården Ikaros. Håll koll på Facebook eller Instagram!

 

Visit Vännäs

Vill du ha fler tips? Besök eller följ Visit Vännäs på facebook eller instagram. Båda kontona sköts av turismutvecklaren på Vännäs kommun.

#hemestervästerbotten
Tillsammans bromsar vi smittan!

Kommunens information om coronaviruset hittar du på www.vannas.se/corona.