Vallokal skylt

När och var kan jag rösta?

Valet genomförs den 9 juni 2024. Det går även att förtidsrösta varje dag från och med den 22 maj.

Val till Europaparlamentet genomförs söndagen den 9 juni 2024. Då röstar du i den vallokal som du hör till. På ditt röstkort kommer det att stå var din vallokal finns. Röstkortet kommer i din brevlåda mellan den 20-22 maj. Vallokalen är öppen kl. 8.00-21.00. Här kan du se vilket valdistrikt olika adresser tillhör (länk uppdateras när uppgifter finns)

Förtidsröstning

Från och med den 22 maj kan du förtidsrösta. Du kan då rösta i vilken förtidsröstningslokal som helst, även i andra kommuner än där du bor. Lokalerna finns i varje kommun, och har olika öppettider. Se valmyndighetens hemsida, www.val.se Länk till annan webbplats. för tider i andra kommuner. Du kan förtidsrösta alla dagar från och med den 22 maj och ända fram till valdagen.

Även du som befinner dig utomlands kan förtidsrösta, antingen på ambassad eller genom särskild brevröst. Se www.val.se Länk till annan webbplats. för att läsa mer om det.

I Vännäs kommun sker förtidsröstning i lilla salongen utanför Vännäs bibliotek samt i biblioteket i Vännäsby.

Tider uppdateras under maj 2024

Sön 9 juni

Valdagen

Kl. 8-21
Förtidsröstningen denna dag är främst till för dig som inte
kan ta dig till din ordinarie vallokal.