Följ med på en tidsresa – 100 år på 80 dagar när Musikskolan och biblioteken i Vännäs firar jubileum september - november

Lyssna

I år fyller Vännäs bibliotek 100 år och Musikskolan 50 år, det vill vi fira! Under hösten kan du njuta av extra många arrangemang i regi av Musikskolan eller biblioteken. Det blir en fullspäckad kulturyra med invigning 1 september.

Några axplock från hösten:

  • Kammarmusik från NorrlandsOperan, 15 september.
  • Föreställning med babblarna, 17 september.
  • Soppteater med Solja Krapu och Ingela Wall, 17 november.
  • Författarbesök.
  • ... och mycket mer.

Kulturyran avslutas med en stor helgfinal 17-18 november med soppteater, konserter, barnteater och andra aktiviteter för barn.

Program, november

November månad, 70-tals kitsch

Plats: Vännäs bibliotek
Utställning om 70-80-tals kitsch av Eila Horsmajärvi.

Tisdag 7 november, Till min allra bästa vän – författar-besök med Maria Hamberg

Tid och plats: kl. 18.30 Vännäs bibliotek
Till min allra bästa vän är en gripande och bitvis smärtsam skildring av livet hos Författarbesök av Maria Hamberg – en stark förnyare av arbetarlitteraturen. Maria Hamberg har imponerat stort med sin nya roman Till min allra bästa vän, som handlar om människor i arbetarklassen som dagligen kämpar för att få tid och pengar att gå ihop. Romanen utspelas 1972. Fikaförsäljning och fri entré.

Fredag 17 november, Soppteater – Dags för besiktning

Tid och plats: kl. 18.00 Vännäs bibliotek, kulturtorget
Bilar besiktar vi en gång om år, men när besiktar vi oss själva? När det redan är för sent? Solja Krapu och Ingela Wall lägger ihop sina texter och mikrofoner. Med ord, röst och värme belyser de ångest, grannsamverkan, semesterdagslängtan, och den perfekta handväskan.

Soppa, kaffe med kaka och teater 150 kronor. Köp biljett på Vännäs biblotek. Du som är kommunanställd går för 50 kr genom friskvårdsföreningen KOMLOSS. Ange att du är kommunanställd vid biljettköpet.

Lördag 18 november, Barnteater – Älskade familj

Tid och plats: kl. 10.30 Vännäs bibliotek, lilla salongen
En normkreativ föreställning där Karin Larsson från Ögonblicksteatern leker med olika familjekonstellationer. Vad är egentligen en familj? En människa och fem hundar, eller två mammor, två pappor, och en skäggig brorsa eller en familj som enbart består av en person? Från 4 år, längd ca 35 minuter. Gratis biljetter finns att hämta på Vännäs bibliotek en vecka i förväg.

Barnpyssel med pedagogerna från Västerbottens museum, fotografering i gamla kläder, tävlingar för barn och vuxna, servering, ballonger och godis!

Lördag 18 november, Jubileumskonsert med nya och gamla elever från Musikskolan

Tid och plats: kl. 14.00 och kl. 16.00 på Medborgarhuset i Vännäs
Medverkar gör även: Carolina Miskovsky, Pontus Wonkavaara, Annelie Vigren Band, Bluegrass Connection och Electric Haze.

Biljetter finns att köpa på Vännäs bibliotek från och med måndag 6 november. Biljettpris 50 kr OBS! Förköp.

Lördag 18 november, Jubileumsmiddag och musik

Tid och plats: kl. 18.00 på Hotel Vännäs

Kom och fira med god mat och levande musik! Trerätters middag. Köp biljetter på Vännäs bibliotek senast onsdag 15 november. Biljettpris: 300 kr.

Kontaktperson: Stephan Nord