Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Hitta medarbetare och praktikanter

Här får du tips och information om att hitta medarbetare och praktikanter. Det senare kan kommunens praktiksamordnare hjälpa dig med.

Vad är bra med att ta emot en praktikant?

  • Samhällsnytta
  • Att ditt företag får visa upp sig som socialt företag
  • Du hjälper en individ
  • Du får arbetskraft på köpet
  • På sikt finns det även chans till att få en riktigt duktig anställd

Stöd från samordnare

De företag som tar emot praktikanter får ett gediget stöd från praktiksamordnaren när helst de behöver. Vår samordnare gör själv besök på företagen och hjälper till med allt från problemlösning till dialog mellan företag och praktikant om det skulle behövas.

Tips för att skapa praktikantkontakt

Du/ni som kan tänka er att ta emot en praktikant, hör gärna av er redan nu oavsett om det finns plats eller ej. Det är alltid bra att skaffa kontakter inför framtida matchningar.

Det finns möjlighet att ordna träffar med framtida praktikanter. Kom och berätta om ert företag och visa eleverna vilka ni är och vad ni kan erbjuda dem.

Kontakta arbetsmarknadsenheten

Hitta medarbetare via rekryteringsguiden

Här kan du som söker medarbetare göra geografiska sökningar baserat på yrke och få förslag på vilken rekryteringsmetod som passar bäst.

Förslag grundar sig på statistik och prognoser som är dagsaktuella för arbetsmarknaden. På så sätt kan du bli mer effektiv i din rekryteringsprocess.