Artikeln publicerades 30 april 2015

Förskolan Myran växer fram

Nu syns ytterligare en byggkran i Vännäs. Det gäller den nya förskolan vid Fritidsområdet som kommit igång med rejält under sista veckorna. Bygget ligger i blickfånget för de som kommer till Vännäs med bil, buss eller tåg så det blir lätt att följa.

Myran

Den nya förskolan kommer att få två plan med åtta avdelningar och ett tillagningskök som ska stå färdigt till sommaren 2016. Byggnaden byggs i vinkel med en innergård som hamnar i söderläge med stora utomhusytor med varierande aktiviteter. Även den närliggande skogsdungen kommer att inrymma några delar där barnen ska kunna få vistas och ha naturnära aktiviteter.

Förskolan kommer att inrymma barn från avdelningar som i dag bl.a. finns i tillfälliga lokaler, modullösningar som kommer att tas bort när bygget är färdigt samt även ge utrymme för tillväxt.
Byggentreprenör är Rekab från Umeå som i sin tur har underentreprenörer som Dräneringsspecialisten och Caverion som finns lokalt i Vännäs.

Bygget byggs i nära på samma anda som nya Vegaskolan vad gäller teknik och miljö för att få en långsiktigt låg driftkostnad och en liten miljöpåverkan. Detta medför att det finns intresse även utifrån för uppföljningen av bygget och vi har fått uppdrag från energimyndigheten för att följa upp bygget med olika typer av mätningar sedan de tagits i bruk.

Under början av maj kommer grunden att vara färdig och innan semestern kommer stommen att vara rest och då kommer man att kunna ana konturerna av huset.