Artikeln publicerades 22 februari 2016

Här är pristagarna på Vännäsgalan 2016

Pristagarna 2016

Under fredagkvällens festligheter på Vännäsgalan delades priserna ut till vinnarna av Årets företagare, Vännäs kommuns näringslivspris, Årets företagande kvinna, Årets Vännäsambassadör samt Årets mediapris.

Årets företagare 2016, NK Lundströms Trävaror AB

Priset för Årets företagare delas ut av Företagarna i Vännäs. Utmärkelsen tilldelas bröderna Peter, Johan och Mattias Lundström.

De är tredje generationen som med stor skicklighet driver sågverket NK Lundströms Trävaror AB i en bransch som genomgått stora strukturella omvandlingar de senaste 25 åren. Företaget skapar arbetstillfällen för de 38 anställda medarbetarna samt engagerar företag och underleverantörer i närområdet. NK Lundströms ha under sina år i branschen framgångsrikt levererat produkter till kunder i Sverige, Europa och även till andra delar av världen.

Peter, Johan och Mattias Lundström

Peter, Johan och Mattias Lundström

Vännäs kommuns näringslivspris, Stall Gällerstedt

Företaget Stall Gällerstedt präglas av en familjär stämning och hög trivselfaktor. I en tuff bransch har de skapat ett framgångsrikt företag med gott rykte som vinnare och goda föredömen. Med fina hästar som presterar när de gäller, har de bidragit till att stärka Vännäs kommuns varumärke som hästkommun.

Vi är mycket stolta över att ha ett företag som Stall Gällerstedt i kommunen.

Stall Gällerstedt

Stall Gällerstedt

Årets företagande kvinna, Ingela Ruthström, Gården London

Priset till årets företagande kvinna delas ut av Centerpartiet i Vännäs kommun.

För ett engagerat och målmedvetet entreprenörskap och med stark känsla för produktutveckling och marknadsföring, tilldelas Ingela Ruthström utmärkelsen Årets företagande kvinna 2016.

Ingela Ruthström

Ingela Ruthström

Årets Vännäsambassadör, Vännäs Volleybollklubb
Årets Vännäsambassadör utses av Swedbank. Motiveringen lyder:

Uppbyggd av eldsjälar med passion och stort engagemang bidrar årets Vännäsambassadör till att barn och ungdomar utvecklas och känner tillhörighet.

Åldersanpassad verksamhet med möjlighet att påverka sitt eget idrottande är ett vinnande koncept och viljan att uppnå saker tillsammans är vägledande. Samarbete och samspel sätter laget i fokus.

Med en verksamhet som välkomnar, involverar och integrerar barn och ungdomar gagnar man samhället i stort och sätter såväl idrotten som Vännäs på kartan.”

Malin Karlsson

Malin Karlsson

Årets mediepris 2016, Wallhalla Bed & Breakfast

Årets mediepris går till Wallhalla Bed & Breakfast i Vännfors där Ing-Marie och Stig Wall hade sina första gäster i ett bröllopspar 2012 för att under fjolåret noteras för hela 500 gästnätter där man också fick mycket bra betyg av gästerna som utsåg Wallhalla till tvåa i hela Sverige i kategorin i den mätning TripAdvisor gjorde.

Makarna driver sin ”pensionärsverksamhet ”, som de kallar det, i Ing-Maries farföräldragård från tidigt 1800-tal som de renoverat upp för att nu inhysa gäster från såväl när som fjärran där bland annat Australien, USA, Tyskland har representerats bland gästerna. Detta i den idylliska miljön vid Vindelälven där de också erbjuder bad, spa, relax och lokaler för festliga tillställningar under namnet Wallhalla som är en kombination av makarnas efternamn och ägornas tidigare beteckning Halla.

Ing-Marie och Stig Wall

Ing-Marie och Stig Wall