Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 24 maj 2016

Stark förbättring för Vännäs i Svenskt Näringslivs mätning om det lokala företagsklimatet

Svenskt Näringsliv mäter årligen vad det lokala näringslivet i de svenska kommunerna ger för betyg till kommunerna. Mätningen omfattar bland annat hur näringslivet ser på kommunens service till företagen, information och attityder.

Vännäs kommun är nu en av de kommuner som ökat mest i Västerbotten. Företagen ger i årets undersökning bättre betyg till kommunen i alla kategorier i undersökningen. Den största förbättringen hittas i området kommunens service till företagen.

- Det här är ett mycket glädjande besked, säger Johan Söderling, kommunstyrelsens ordförande, S. Näringslivet är viktigt för Vännäs tillväxt. Vi har de senaste åren jobbat aktivt med att förbättra hur vi som kommun kan ge ännu bättre förutsättningar för våra företag, och vi ser att det ger resultat.

Vännäs har klättrat i det totala omdömet med 0,3 enheter i relation till 2015 års resultat och ligger nu på poängen 3.52, vilket är högre än rikssnittet. Det är andra året på rad som kommunen förbättrar sitt resultat.

- Vi i Företagarna har ett gott samarbete med kommunen, säger Emil Palm vice ordförande i Företagarnas lokalorganisation i Vännäs. Vi upplever att vi har god dialog med kommunen och att det finns bättre och bättre förståelse för företagens villkor. Vi har också en rad samarbeten och gemensamma arrangemang som fungerar väldigt väl. Det finns fortfarande mycket som kan utvecklas, men vi är på god väg tillsammans.

Resultaten från enkäten är en del av den ranking av företagsklimatet som Svenskt Näringsliv gör årligen. Rankingen släpps den 20 september.

För information
Christin Westman
Näringslivsutvecklare
Näringsliv- och arbetsmarknadsavdelningen
Vännäs Kommun
Tel: 070-389 18 54