Artikeln publicerades 30 augusti 2016

Pressmeddelande: Vännäs Fastigheter bygger 32 nya bostäder i Vännäs

Vännäs Fastigheter AB bygger 32 små lägenheter på Liljas väg 17 med inflyttning den 1 juli 2017. Varje lägenhet har tillgång till balkong och har god tillgänglighet. Antalet lägenheter i nybygget är fördelade på 16 enrummare och 16 tvårummare.

- Vännäs är en väldigt attraktivt kommun att bo och verka i varför vi ser ett ökat tryck på bostäder. För att kommunen ska ges möjlighet till att utvecklas försöker vi möta expansionen med att nyproducera flerbostadshus, säger Per Lundqvist, vd för Vännäs Fastigheter AB

Hyresgästerna får ekparkett i alla rum och fönsterbänkar i vacker natursten. Badrummen är helkaklade och har golvklinker. Huset ska uppföras av byggentreprenören JSB AB. Hyrorna är ännu inte förhandlade med Hyresgästföreningen. Hyran för en enrummare om 35 kvadratmeter bedöms bli cirka 5 000 kr per månad och hyran för en tvårummare om 45 kvadratmeter bedöms bli cirka 6 300 kronor per månad. Erhålls det statliga investeringsbidraget bedöms hyrorna kunna sänkas med knappa fem procentenheter eller cirka 300 kr per månad

- Det här kommer bli riktigt bra bostäder och jag är stolt över att vi på så kort tid kan sätta igång. Planeringen påbörjades i april, markarbetet beräknas påbörja under september och huset ska vara klart för inflyttning till den 1 juli nästa år. Projektet kommer att genomföras på mindre än 15 månader från ide till inflyttning, säger Per Lundqvist.

Byggkostnaderna har hållits nere tack vare en prispressande ramupphandling gjord av bransch- och intresseorganisationen SABO där Vännäs Fastigheter AB är medlem.

Kontakt:
Vännäs Fastigheter AB
Per Lundqvist
Verkställande direktör
Per.lundqvist@vannas.se
072-519 44 91