Artikeln publicerades 4 mars 2018

Pressmeddelande: De tog hem årets priser på Vännäsgalan 2018

Under fredagen gick årets version av Vännäsgalan av stapeln. En gala med både inspirerande föreläsningar under dagen och prisutdelning med galamiddag under kvällen. Priserna som delades ut under kvällen var Årets mediepris, Årets Vännäsambassadör, Årets företagande kvinna, Vännäs kommuns näringslivspris samt Årets företagare. Gesällbrev delades även ut till Sofia Halvardsson på frisörsalongen Qlip4you.

Pristagarna på Vännäsgalan 2018

Årets Mediepris, Johansson Maskin AB

Prisutdelare: Tidningen Västerbottningen och radiostationen Pop & Rock 103.0 delar gemensamt ut Årets mediepris.

Motivering

Årets mediepris tilldelas företaget Johansson Maskin AB i Vännäsby som Kent Johansson och Lage Lundström äger och driver sedan 2012. Företaget såg dock dagens ljus redan 1979 genom de tre bröderna Håkan, Roland och Lennart Johansson varefter Lennart in på 1990-talet tog över Johansson Maskin efter en ”brödrafördelning”.

Fram tills dess hade det nästan uteslutande handlat om lantbruksmaskiner, men allt eftersom har man breddat inriktningen för att nu även bedriva försäljning och service av entreprenad-, trädgårds- och skogsmaskiner samt fyrhjulingar, snöskotrar och släpvagnar och det sedan 2008 även med verksamhet i Sikeå. Genom marknadsföring och annonsering inte minst i lokala medier ökar företaget stadigt i omsättning och resultat där ägarduon rejält skryter över sina ”otroligt duktiga medarbetare” till ett totalt antal av 25 och dessutom pekar på vikten av att företagarna i kommunen hjälps åt på olika sätt och vis.

Årets Vännäsambassadör, Vännäs Motorklubb

Prisutdelare: Swedbank

Motivering

Årets Vännäsambassadör 2018 har under många år bedrivit sin verksamhet på ett engagerat och fartfyllt sätt. Genom sin förmåga att arrangera tävlingar av nationellt intresse höjer man pulsen och sätter Vännäs på kartan.

Årets företagande kvinna, Melina Karlsson, Poppins

Prisutdelare: Centerpartiet i Vännäs

Motivering

Årets företagande kvinna är en pionjär inom kvinnors företagande från ekonomisk förening till egenföretagare. Melina Karlsson har ständigt arbetat med förändring och utveckling och har såväl textilutbildning och lastbilskort i bakfickan. Melina drog i gång Handelshuset Gnistan. Då med Melinas sidenblommor monterade på flytvirke. Nu driver hon Poppins där hon visar sitt närodlade engagemang genom att ordna stickcafé. Melina visar också sitt närodlade företagande i det engagemang hon genom åren haft för att synliggöra Vännäs alla butiker som ett fullgott alternativ till Umeå. Melina har dessutom visat ett personligt engagemang i olika grupperingar som bidragit till att utveckla Vännäs centrum. Allt för att göra tätorten och kommunen mera livfull och välkomnande för boende och besökare. Därför väljer Centerpartiet Vännäs att ge priset för årets företagande kvinna till Melina Karlsson.

Vännäs kommuns Näringslivspris, Brandts blommor och begravningsbyrå

Prisutdelare: Vännäs kommun

Motivering

Brandts blommor och begravningsbyrå är en välbesökt butik med blommor och växter särskilt utvalda för att hålla god kvalitet samt stilfull heminredning. Med stor kunskap och service levereras tjänster och produkter med det lilla extra. Företaget är en god ambassadör och stark drivkraft för att stärka handeln i Vännäs och bidrar till ett gott företagsklimat genom engagemang och entreprenörskap.

Årets företagare, Mark & Grund i Vännäs AB

Prisutdelare: Företagarna i Vännäs

Motivering

Årets företagare i Vännäs är 4 st entreprenörer som med struktur och ordning i sina enheter, utvecklat deras mark och entreprenadföretag till en trygg och stabil arbetsplats med trogen persona. Företagets ledstjärna är långsiktig hållbarhet och nöjda kunder. Företaget har kraftigt expanderat under året och fördubblat sin omsättning till 42 miljoner med god lönsamhet.

Kontakt

Christin Westman
Näringslivsutvecklare
Vännäs kommun
Tel: 070-389 18 54