Artikeln publicerades 22 oktober 2018

Pressmeddelande: Första spadtaget för hyreskooperativ i centrala Vännäs

I veckan tog Älvdala Fastigheter AB, dotterbolag till Vännäs Fastigheter AB, sitt första spadtag för bygget av ett hyreskooperativ i centrala Vännäs. Projektet omfattar nyproduktion av 18 lägenheter med en snittstorlek på 73 kvm.

Lägenheterna kommer vara kooperativa hyresrätter, ett mellanting av traditionell hyresrätt och bostadsrätt där de boende går in med en så kallad upplåtelseavgift som hyresgästen sedan får tillbaka när de flyttar ifrån bostaden. Hyresrätterna kommer att drivas av Älvdala byggemenskap kooperativ hyresgästförening. Byggprojektets kostnad beräknas till 37 MSEK.

- Jag är otroligt förväntansfull, om tretton månader ska lägenheterna stå färdiga för inflyttning. Det ska bli fantastiskt spännande att följa byggnadsprocessen från det första spadtaget. Det är verkligen ett styrkebesked att Vännäs snart kan erbjuda bostadssökande ytterligare en upplåtelseform såsom kooperativa hyresrätter, säger Per Lundqvist.

Boendet kommer byggas av det nybildade dotterbolaget Älvdala Fastigheter AB, centralt i Vännäs med badrocksavstånd till Umeälven och den vackra strandpromenaden. Tre byggnader ska uppföras, om två plan med vardera sex lägenheter. Samtliga balkonger är inglasade och alla lägenheter har tillgång till hiss.

Rummen har ekparkett och fönsterbänkar i vacker natursten. Badrummen är helkaklade med golvvärme och har kombinerad tvätt- och torktumlare. Köken är utrustade med både induktionshäll och diskmaskin. Samtliga hyresgäster har möjlighet att förhyra carport med tillhörande extraförråd.

I dagsläget har föreningen cirka 30 medlemmar där tio medlemmar har tecknat sig för en lägenhet. Åtta lägenheter är fortfarande lediga och föreningen eftersöker medlemmar som vill förhyra de aktuella lägenheterna och flytta in till den 1 november 2019.

Kontakt:
Vännäs Fastigheter AB
Per Lundqvist
Verkställande direktör
per.lundqvist@vannas.se
072-519 44 91

Fasadbild Tränaren