Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 15 maj 2019

Pressmeddelande: Vännäs Fastigheter bygger sex hållbara hyresrätter

Byggnationen avser ett bostadshus helt i trä om sex lägenheter i centrala Vännäs. Ordervärdet uppgår till cirka 7 MSEK där ett investeringsbidrag för hyresrätter ingår om cirka 1,9 MSEK.

Trähuset uppförs på Vegagatan 24 i Vännäs och beräknas vara färdigt för inflyttning den 1 juni 2020. Det är träspecialisterna VNB Byggproduktion som kommer att bygga lägenheterna. Byggentreprenören är en av norra Sveriges främsta profiler inom hållbart byggande.

- Vi har upphandlat en hållbar entreprenör i linje med Vännäs Fastigheters värderingar. Hållbarhet är både ekonomiskt och bra för miljön. Ett långsiktigt hållbart tänk får också människan att må bra, säger Per Lundqvist, VD för Vännäs Fastigheter.

Nyproduktionen avser sex mindre lägenheter om 40 kvm (ett rum och kök), en total yta om 240 kvm. På husets framsida kommer det att finnas en loftgång och på baksidan har lägenheterna balkong och uteplats.

Lägenheterna har genomgående ekparkettgolv och målade väggar. Bostäderna är bland annat utrustade med induktionshäll, disk- och tvättmaskin. Hyresgästerna har även tillgång till både miljöhus och cykelförråd.

Vännäs Fastigheter AB är ett fastighetsbolag som är helägt av Vännäs kommun. Bolaget har fastigheter i Vännäs centralort, Vännäsby samt i Tväråbäck. Vi förvaltar privatbostäder, industribyggnader särskilda boenden samt butiks- eller kontorslokaler. Våra verksamhetsmål är att främja bostadsförsörjningen i kommunen och erbjuda konkurrenskraftiga lokaler till vårt näringsliv.www.vannasfastigheter.se

Kontakt:
Per Lundqvist
Verkställande direktör
Vännäs Fastigheter AB
per.lundqvist@vannas.se
072-519 44 91