Artikeln publicerades 18 oktober 2019

Pressmeddelande: Landshövdingen deltar under höstmarknaden i Vännäsby

Under höstmarknaden den 9 november på festplatsen i Vännäsby arbetar nätverket Lokalt&Nära tillsammans med Vännäs kommun för att lyfta den lokala matproduktionen. Förutom själva marknaden har arrangörerna bjudit in nyckelpersoner till ett mingel för att smaka på det lokala Vännäs. Under minglet bjuds gästerna på en smakbuffé som chefskocken Lisa Persson från Hotel Vännäs tillagar.

Förutom välsmakande mat kommer gästerna att ta del av ett panelsamtal om utmaningar och möjligheter inom området, med landshövdingen Magdalena Andersson, Peter Stenmark ägare av Köksbaren, samt lantbrukaren Leif Lindgren från Leva Gård.

– Tanken är att lyfta betydelsen av lokal matproduktion och att knyta samman olika aktörer inom livsmedelskedjan. Enligt mina erfarenheter är alltid dialog viktigt, både till offentliga myndigheter och mellan företagare i olika branscher, säger Christin Westman, näringslivsutvecklare på Vännäs kommun.

– Lokalt&Nära är ett affärsnätverk som vi startade för cirka två år sedan och för oss är det viktigt att visa att små producenter och företag är värdefulla. Tillsammans blir vi starka och ett sådant här arrangemang för att knyta kontakter och lära av varandra känns jättespännande att anordna, säger Anne Sténs, Stenstorpet, medlem i Lokalt&Nära.

Anki Berg Kulturinformation kommer att moderera minglet som gästas av bland annat media, krögare, handlare, influencers, Länsstyrelsen, politiker och Region Västerbotten.

Mingel-arrangemanget finansieras med projektmedel från EU-projektet NIS 6.0 (Näringsliv i samverkan).

Kontakt:
Christin Westman
Vännäs kommun
Tel: 070-389 18 54