Artikeln publicerades 26 mars 2020

Vännäs Fastigheter erbjuder lokala handlare, som är deras hyresgäster, gratis hyra i tre månader

Vännäs Fastigheter vill ta ansvar för vårt gemensamma samhälle. Vi har därför tagit ett snabbt beslut om att göra en insats för våra lokala handlare som fått stora ekonomiska svårigheter på grund av coronavirusets framfart. Insatsen innebär att Vännäs Fastigheter erbjuder samtliga lokala handlare som är hyresgäster hos oss, tre hyresfria månader.

Vännäs Fastigheter har gjort en bedömning om vilka lokala handlare som främst behöver insatsen. Det handlar om caféer, restauranger och sällanköpsvaror. De hyresfria månaderna avser perioden april, maj och juni månad.

- Vi står inför en situation som har lamslagit en hel värld och slagit hårt mot väldigt många verksamheter. Många av våra hyresgäster har på kort tid tappat lejonparten av sina intäkter och brottas nu med akuta likviditetsbekymmer. Vi skulle normalt inte erbjuda en sådan här lösning men utifrån det akuta och allvarliga läget vill vi visa vårt engagemang och försöka göra skillnad för våra lokala handlare, säger Per Lundqvist, VD.

- Högsta prioritet är människors hälsa men vi måste även hjälpas åt med att säkerställa att vårt samhälle ska fungera när detta är över. Vi hoppas att alla medborgare och lokala företag försöker stötta varandra i denna allvarliga situation. Vi alla måste hjälpas åt till att förhindra smittspridningen men vi behöver även hjälpas åt till att försöka mildra de ekonomiska konsekvenserna som drabbar våra lokala handlare. Med vårt gemensamma engagemang kan vi tillsammans säkerställa att verksamheterna finns kvar även i framtiden.

Källa: https://www.vannasfastigheter.se/artikel/gratis-hyra-till-lokala-handlare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.