Artikeln publicerades 15 april 2020

Pressmeddelande: Kranskommunerna i Umeåregionen anlitar Företagsakuten

Kommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln och Vännäs kommer tillsammans med Företagarna Umeå genomföra webinarie med information om de stödpaket som regeringen beslutat om till följd av Corona Cavid-19. Alla företag i kranskommunerna är välkomna att delta.

– Vi vet att det är många företag som har massa frågor om vilka stödmöjligheter det finns för dem. Vi vill bidra så gott vi kan och ett samarbete mellan kranskommunerna och Företagarna stärker förutsättningarna för oss att stötta det lokala näringslivet i våra små kommuner” säger Sophie Jakobsson, projektledare i Nordmalings kommun.

Kranskommunerna satsar gemensamma pengar i projektet Näringsliv i Samverkan NIS 6.0 för att kunna erbjuda liknande tjänst som Umeås initiativ Företagsakuten.

– Det är en god möjlighet för oss att ta del av de erfarenheter som byggts upp genom företagsakuten i Umeå. Många företag är oroliga för vad som ska hända framöver och många har frågor om bland annat korttidspermittering, hyreslättnader och egenavgifter, menar Christin Westman, näringslivsutvecklare i Vännäs.

Syftet med webinariet är att öka kunskap om de åtgärder som skapats på regionalt och nationellt plan. Webinariet kommer att bestå av ca 15 minuters information, och ca 45 minuters besvarande av frågor. Företagen får möjlighet att skicka in frågor innan för att de på bästa sätt kan bearbetas av experterna. Det kommer även ges möjlighet att ställa frågor och följdfrågor under livesändningen. Webinariet kan komma att följas av fler om trycket på deltagande och behovet av löpande information fortsätter efterfrågas.

Kranskommunerna har tagit hjälp av Företagarna i Umeå som jobbar med företagsakuten och de experter som kommer delta under webinaret är Fredrik Leek, ordförande i Företagarna i Umeå samt Anders Bergman, Ackordcentralen och Anna Wiik, Ekonomikollen.

Kontakter:
Christin Westman
Vännäs kommun
Tel: 070-389 18 54

Sophie Jakobsson
Nordmalings kommun
Tel: 070-317 58 88

Angelica Johansson
Vindelns kommun
Tel: 070-233 26 21

Jan Paulsson
Robertsfors kommun
Tel: 070-998 42 91

Claudia Wieczorek
Bjurholms kommun
Tel: 070-558 83 42