Artikeln publicerades 29 maj 2020

Fortsatt stabila resultat för företagsklimatet i Vännäs kommun

Resultatet av Svenskt näringslivs undersökning av kommunernas företagsklimat släpptes i veckan. Syftet med undersökningen är att låta företagare ge sin bild av hur de tycker att företagsklimatet är.

Svenskt Näringsliv har gjort undersökningen sedan 2002 och mätningen görs på samma sätt vilket ger en bra bild över tid. Vännäs kommun visar i år på ett stabilt resultat och glädjande nog upplever företagen att kommunen har en mycket god bra serviceinriktad handläggning, det är glädjande resultat.

Kommunen kan bli bättre på upphandligsområdet, vilket vi nu kommer att genomföra utbildningsinsatser för både tjänstersoner och företag, informera tydligare och bjuda in till dialoger i ämnet.

Det sammanfattande omdömet ligger på 3.7 (skala 1-6) och Vännäs är därmed fortsatt på numera delad fjärde plats tillsammans med Robertsfors, efter Sorsele, Nordmaling och Bjurholm i länet.

Ta del av rapporten

Här kan du ta del av rapporten i sin helhet, tillsammans med en analys från Svenskt Näringsliv om företagens uppskattning av konjunkturen just nu (coronaläget), samt deras åtgärder för att återstarta ekonomin i höst. Vännäs kommun använder detta material och kommer tillsammans inom förvaltningarna samt med politik och i näringslivsrådet att titta på prioriterade åtgärder och gemensamma lösningar för att stärka Vännäs.

Svenskt näringslivs rapport om företagsklimatet i Vännäs 2020 (PDF) Pdf, 4.5 MB, öppnas i nytt fönster.