Artikeln publicerades 16 oktober 2020

Pressmeddelande: Vännäs kommun, handlare och fastighetsägare bildar Vännäshandlarna - ekonomisk förening

Med syfte att stärka Vännäs handel, service och attraktivitet startar Vännäs kommun, ett tjugotal handlare och de två största fastighetsägarna i centrum (Vännäs fastigheter AB och Henna fastigheter AB) en gemensam ekonomisk förening.

Arbetet med att bilda en ekonomisk förening för centrum och handel har pågått under flera år och varumärket Vännäshandlarna är etablerat. Med närvaro på marknadsföringskanalerna vannashandlarna.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Instagram och facebook kommer alla medlemmar att synas.

- Att vi nu bildar en ekonomisk förening är välkommet och något som jag sett fram emot” säger Kenneth Olsson, ICA handlare och föreningens ordförande. Det kommer att strukturera vårt arbete och göra det enklare att fortsätta utveckla Vännäs och den service som både boende och besökare önskar.

Syftet med föreningen är även ordna arrangemang och aktiviteter för att attrahera nya och befintliga kunder. Genom samarbete ska föreningen skapa en tydligare shoppingupplevelse. För medlemmarna kommer även kompetenshöjande insatser, workshops och omvärldsbevakning att erbjudas.

Under 2 år framåt kommer Emelie Höglander, näringslivsutvecklare på Vännäs kommun att arbeta 30% med föreningen tack vare extra resurser i externa pengar.

- Det känns väldigt viktigt att vi nu kan satsa ytterligare på att stärka handel och service i kommunen, säger Emelie. Handel är en viktig bransch, det ger arbetstillfällen men skapar också trivsel och trygghet.

Kontakt

Emelie Höglander
Näringslivsutvecklare
Tel: 070-668 44 23

Christin Westman
Näringslivsutvecklare
Tel: 070-389 18 54