Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 11 november 2020

Undvik att besöka anhöriga på boenden i Vännäs kommun

Med anledning av den ökade smittspridningen av covid- 19 i Västerbotten vädjar Vård- och omsorgsförvaltningen till anhöriga att inte besöka våra boenden under de närmaste veckorna inte annat än vid särskilda omständigheter.

Det gäller äldreboendena Borgmästargården, Hjorten och Äldrecenter, korttidsboendet Slussen, gruppbostäderna Köpmangatan 15, Konstnärsgatan 11, Rådjursgatan 4 och 6 samt Torpgatan 6. Eventuella besökare uppmanas använda munskydd. Vi ser gärna att ni som anhöriga införskaffar egna munskydd men om det inte är möligt kan boendet tillhandahålla detta.

Kommunen följer sedan måndag 9 november Vårdhygien Region Västerbottens rekommendationer att symtomfri personal på äldreboenden och korttidsboende använder munskydd som en extra säkerhetsåtgärd för att minska risk för smittspridning av covid 19. Vi har också beslutat att munskydd ska användas på gruppbostäderna Konstnärsgatan 11, Köpmangatan 15, Rådjursgatan 4 och 6 samt Torpgatan 6. Anhöriga som besöker uppmanas att använda munskydd.