Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 24 november 2020

2020-11-24 Skapa tydliga gränser mellan: hemma, skola, jobb och barnens aktiviteter

Skärpta allmänna råd gäller för Västerbottens län. De skärpta råden innebär att du ska begränsa dina sociala kontaktar så mycket som möjligt och endast umgås med dem som du bor med. Du som bor ensam kan umgås med några få utvalda.

För att minska risken för smittspridning behöver gränserna bli tydligare mellan hemma, skola, jobb och barnens aktiviteter. På 1177 kan du hitta frågor och svar för hur du kan begränsa dina fysiska, sociala kontakter.

Gällande barnens aktiviteter finns följande frågor och svar på 1177:

Kan barnen träna som vanligt?

Ja. Barn och unga födda 2005 eller senare kan fortsätta träna sina idrotter som vanligt. Men matcher och större cuper ska även barn och unga avstå ifrån. Fysisk aktivitet är viktigt för hälsan, och därför är det bra om barnen i så stor utsträckning som möjligt kan fortsätta med sina vanliga aktiviteter.

Kan mina barn umgås med andra barn på fritiden om de går i samma klass? Om de får gå på träningspass ihop

Skola och träningsaktiviteter har fått en särskild prioritering. I övrigt ska man huvudsakligen umgås tillsammans med de man bor med. Även om barnen träffas i förskola eller skola på dagarna så ska vi undvika att umgås med andra familjer inomhus.

Jag har delad vårdnad. Hur påverkas barn som har två hem av rådet att bara umgås med personer man bor med?

Har barn två familjer som hen bor med så tillhör båda de barnet kan umgås med.

För fler frågor och svar om de skärpta råden på 1177.se, klicka dig vidare här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.