Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 9 december 2020

Bo Andersson tilldelas 2020 års föreningsstipendium

Det finns gott om eldsjälar inom Vännäs kommuns föreningsliv, Bo Andersson är en av dem.

Bo Andersson

”Bosses goda ledaregenskaper gör honom till en uppskattad tränare för Vännäs volleybollklubbs damlag som återigen är på väg uppåt i det nationella seriesystemet. Vidare är Bosse en trygg och pålitlig kraft som varit klubben trogen som ideell ledare. Med Bosse i föreningen förmådde klubbens verksamhet att växa till att idag besitta en position som en av Sveriges största volleybollföreningar. Kontinuiteten i Vännäs volleybollklubb stavas Bosse.”

Så löd motiveringen när kommunstyrelsens arbetsutskott i förra veckan tilldelade årets föreningsstipendium på 10 000 kronor till Bo Andersson.

Bosse , som nu är 64 år, var själv med som aktiv spelare och startade upp Vännäs Volleybollklubb 1971. Han har sedan många år tillbaka verkat som ideell tränare inom klubben och säger själv att det stora engagemanget blivit en naturlig del då alla hans tre barn spelat i klubben. Just nu tränar han, tillsammans med två andra tränare, damlaget där hans äldsta dotter spelar.

På frågan om hur det känns att ta emot stipendiet svarar Bosse:

- Det är väldigt hedrande och svårt att smälta. Det är många som lägger ner mycket tid och engagemang inom Vännäs Volleybollklubb så det är ett arbete vi alla gör tillsammans.

Vännäs kommun skickar ett stort grattis till Bo!