Artikeln publicerades 8 januari 2021

2020-01-08 Ökad smittspridning i Vännäs – håll i och håll ut!

Varje vecka sammanställer Folkhälsomyndigheten statistik över antalet bekräftat covidsmittade i varje kommun. I den senaste sammanställningen från 7 januari ligger Vännäs på totalt 150 bekräftade fall. Den senaste veckan har antalet smittade ökat med 33 personer. Detta är den högsta ökningen hittills och Vännäs har ökat mer än kranskommunerna.

När många nu återgår till skola och arbete finns risk att smittan ökar ytterligare även om smittspridningen i nuläget inte sker bland barn och unga. För att bromsa smittspridningen och skydda de som riskerar att bli svårt sjuka behöver vi alla ta ansvar och följa råden och restriktionerna från myndigheterna. Fortsätt även att följa de grundläggande allmänna råden för att minska spridningen:

  • Tvätta händerna. Ofta.
  • Håll avstånd. Både inomhus och utomhus.
  • Stanna hemma när du är sjuk.
  • Testa dig om du har symtom.
  • Åk kollektivt bara om du måste - gör plats för dem som inte har något annat alternativ.
  • Undvik att besöka personer som bor i särskilda boenden för äldre.
  • Om du bor med någon som har bekräftad covid-19 ska du stanna hemma, även om du inte har symtom. Det gäller alla, oavsett ålder.

Ditt val gör skillnad - tillsammans bromsar vi smittan!