Artikeln publicerades 29 april 2021

Vännäs har högst andel behöriga lärare i landet

Västerbotten har under de senaste åren befunnit sig i landets toppskikt när det kommer till behörighet inom läraryrket och där Vännäs sticker ut som landets mest lärartäta kommun. Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån.

I Västerbotten är Vännäs bäst i klassen genom att ha störst andel behöriga lärare (90 procent). Inte nog med det. Vännäs är lärartätast i hela landet.

– Vi har jobbat hårt och strukturerar med detta i sex-sju års tid och då har det handlat mest om att se till att skolan i Vännäs är en attraktiv arbetsplats, vilket vi också kommunicerar ut. Det har spelat en stor roll, säger skolchef Tomas Åström.

I kommunen finns drygt 100 lärare varav det är endast fyra som saknar lärarbehörighet.

– Så egentligen skulle vi haft 96 procent i statistiken, men det är väldigt positivt att vi kan ligga på en så hög nivå som vi gör. I våra skolor och förskolor är det attraktivt att vara, säger Tomas Åström.

Texten är hämtad från artikeln: "Här är kommunerna som är bäst och sämst i klassen" på folkbladet.se.

Läs hela artikeln på folkbladet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
(obs! artikeln är öppen för prenumeranter samt upplåst ett dygn från publicering)