Artikeln publicerades 5 juli 2021

Håll koll på brandrisken i skog och mark med appen Brandrisk Ute

Med varma, torra sommardagar ökar också brandrisken i skog och mark. Med appen Brandrisk Ute, från MSB, får du information om aktuell- eller kommande brandrisk. Du får även råd för om du planerar att elda och grilla i skog och mark.

Bildmontage från appen Brandrisk ute

Prognosen gäller för den plats där du befinner dig, men du kan också söka efter motsvarande information för andra orter. Prognosen uppdateras flera gånger per dygn. Brandriskprognoser för dygnets variation (ända ned till timprognoser) finns för upp till två dygn framåt.

Dygnsprognoser motsvarande brandrisken på eftermiddagen finns för aktuellt dygn och fem dygn framåt. Det är även möjligt att kontrollera status för eldningsförbud.

Läs mer om appen och dess funktioner på msb.se Länk till annan webbplats.