Artikeln publicerades 21 juli 2021

Få ute-tips via Västerbottens naturkarta

Västerbottens naturkarta är Länsstyrelsens guide till naturreservat och nationalparker. Du kan hitta naturkartan på webben eller enkelt ladda hem den som app till din mobiltelefon och ha med den ut på tur.

Skärmklipp från naturkartan.se

Västerbottens naturkarta kan användas både som inspiration inför ett besök och som hjälp för att hitta på plats. Länsstyrelsen lägger kontinuerligt in nya reservat och fler anläggningar för att appen ska bli så heltäckande som möjligt.

Om appen

Appen innehåller karta, bilder och korta beskrivningar av länets naturreservat och nationalpark. Dessutom finns alla statliga sommarleder i fjällen, flera andra vandringsleder, rastplatser och övernattningsstugor som ligger i anslutning till skyddad natur.

Appen har GPS-funktionalitet och offline-läge så den fungerar även i områden utan mobiltäckning.

Naturkartan.se

Här hittar du Västerbottens läns naturkarta på naturkartan.se Länk till annan webbplats.

Kom ihåg papperskarta vid fjällvandring

För säkerhets skull bör du alltid ha med papperskarta och gärna kompass vid fjällvandring eller annan längre vandring.