Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 29 september 2021

Tommy Bolme avtackas efter 15 år med Frivilliga resursgruppen i Vännäs

Under torsdagen den 23 september avtackades Tommy Bolme för sin insats i Vännäs FRG. FRG står för Frivilliga Resurs Gruppen och är ett samarbete mellan kommun och frivilliga personer, där de frivilliga kan bistå med extra resurser vid en större kris eller samhällsstörning.

Anna Frej och Tommy Bolme med en blomsterbukett

Anna Frej och Tommy Bolme vid avtackningen

Under besöket bjöds det på kaffe och kaka och intressanta samtal om historia. Vännäs kommunalråd Anna Frej överlämnade en blomsterbukett och en Vännäsbricka som tack för Tommys bidrag till kommunen.

I 15 år har Tommy Bolme varit aktiv i Vännäs FRG och har bland annat hållit i utbildningar i hjärt- och lungräddning, hur en hjärtstartare fungerar och hur du som invånare kan förbereda dig för att klara dig själv under en längre kris.

Med en bakgrund som major inom Försvarsmakten har Tommy Bolme haft mycket nyttiga kunskaper som han kunnat föra vidare till andra frivilliga. Tommy har bland annat erfarenheter från uppdrag i krigsdrabbade områden och sanering efter kemisk krigsföring. Idag är Tommy pensionär och njuter av livet i naturen med hunden Tudor.

- Tommys långa karriär inom Försvarsmakten gjorde honom särskilt lämpad för att ta sig an Frivilliga resursgruppens viktiga uppgifter. Han har ideellt delat med sig av sin stora expertis till sin hemkommun på ett mycket generöst sätt. Vi är mycket tacksamma för allt Tommy har uträttat för Vännäs, säger Anna Frej, kommunalråd.

 

FRG Vännäs idag
Under sommaren 2021 valde FRG i Vännäs att avsluta sin förening på grund av svårigheter med rekryteringen av nya frivilliga. Vännäs kommun hoppas att en ny frivillig resursgrupp ska startas upp. Diskussioner pågår med Civilförsvarsförbundet, Nordmaling och Bjurholms kommun om att bilda en gemensam FRG.