Artikeln publicerades 6 oktober 2021

Tänk säkert! - informationssäkerhetsmånaden 2021

I oktober arrangeras varje år EU:s informationssäkerhetsmånad. I Sverige anordnar MSB och polisen kampanjen"Tänk säkert". Syftet är att öka medvetenheten om informations- och cybersäkerhetsfrågor och ge handfasta, tydliga och konkreta tips för ett säkrare uppkopplat liv.

Ett lås illustreras över en dator

Ett sätt att skydda sig är att förstå de vanligaste tekniska funktionerna vi kan stöta på i vår vardag. Då minskar risken att drabbas av nätfiske och skadlig kod som kan leda till att värdefull information går förlorad.

Läs mer och få tips via länkarna nedan:

Lär dig mer om informationssäkerhet

MSB har tagit fram utbildningen DISA (digital informationssäkerhet för alla). Lär dig mer via denna enkla webbutbildning.

Till DISA-utbildningen Länk till annan webbplats.