Artikeln publicerades 7 oktober 2021

Pressmeddelande: Lokala och kommunala företag utvecklar Vännäsby industriområde

Under oktober påbörjar det nybildade fastighetsbolaget Vännäs Industrihus AB ett nybygge av industrilokaler i Vännäsby. Planen är att de nya lokalerna ska inrymma en padelhall såväl som restaurang och bilprovning. Bakom företaget står en konstellation av lokala företagare tillsammans med kommunens bolag.

Investeringen om cirka 2 000 kvm beräknas uppgå till ca 30 MSEK. Totalentreprenör är Skellefteåbaserade Regla Bygg AB.

Skiss, Vännäs Padelhall på dagen

Skiss, Vännäs Padelhall på dagen

Skiss, Vännäs Padelhall på kvällen

Skiss, Vännäs Padelhall på kvällen

Fastighetens två byggnader kommer att stå färdiga för inflyttning till mitten av nästa år. Den 1 juni 2022 beräknas Skellefteå Padel AB inviga sina padelbanor i den högre byggnaden. Den 1 september 2022 inviger en restaurang tillsammans med en bilprovning den lägre byggnaden som även är förberedd till att i framtiden byggas ut med cirka 1 000 kvm.

Lokalerna ska uppföras på ett markområde beläget efter Företagsvägen i Vännäsby baserad på flerfacksbyggnader med många användningsområden. Det kommer finnas bra om parkeringsmöjligheter där Vännäs kommuns första elbilsladdare av typen DC (snabbladdare) kommer att installeras vilket ger full laddning på cirka en timme. Tre semiladdare kommer också att installeras som laddar bilen med tre mil på en timme.

– Efterfrågan på nya lokaler är hög där vi har ett starkt näringsliv med stor inflyttning. Det är fantastiskt glädjande att vi tillsammans med lokala företag hittar en samarbetsform där vi tillsammans stärker kommunens attraktivitet och framtida expansionsmöjligheter, säger Per Lundqvist, VD för Vännäs Industrihus och Vännäs Fastigheter AB.

– Vi älskar sporten Padel och den växer så det knakar i Sverige. Vi vill vara med och satsa i Vännäsby och ser att det finns behov och ett intresse av en anläggning av hög kvalitet. Vi kommer satsa modernt, fräscht och lättillgängligt. Tanken är att padelhallen skall vara bemannat tider som passar kunderna men även automatiserad, i allt från bokning till försäljning av bollar, lindor, tilltugg och dryck, gratis kaffe mm. Vi vill att alla skall kunna spela, oavsett livssituation och nivå berättar Jimmie Ericsson, driftansvarig och delägare för Skellefteå Padel.

– Besikta är väldigt glada och nöjda med hur vi blivit mottagna i Vännäsby och Vännäs. Det känns roligt att vi hittat en lösning till att kunna erbjuda besiktning till samtliga fordonstyper upp till 3 500 kg i en ny och fräsch lokal säger Torbjörn Pihl, Marknadsområdeschef Besikta Bilprovning.

Vännäs Industrihus AB ägs gemensamt av Kaj Johansson Gruppen AB, Trejon Holding AB, TS Dental AB och Vännäs Fastigheter AB.

– Fantastiskt roligt att vi alla tillsammans lyckats knyta ihop säcken och få till denna etablering i kommunen” säger Henrik Johansson, Trejon Holding AB.

Kontakt:
Vännäs Industrihus AB
Per Lundqvist
per.lundqvist@vannas.se
072-519 44 91