Artikeln publicerades 13 oktober 2021

Nattvandrare sökes

Vill du hjälpa till att skapa trygghet och vara ett stöd för ungdomar i Vännäs? Många ungdomar rör sig ute på samhället på helgkvällar. För att minska risker och skapa trygghet behövs vuxennärvaro. Vi söker nu fler vuxna som vill nattvandra i Vännäs.

Nattvandra

Det här innebär uppdraget

Nattvandringen utgår från fritidsgården Ikaros på Vegagatan 14. Vi träffas fredagskvällar kl. 21 och nattvandringen pågår till kl. 23. Vi går alltid minst två vuxna tillsammans. Fritidsgårdens personal ger instruktioner inför varje pass.

Vår roll är att vara engagerade och stödjande vuxna med en positiv relation till ungdomarna. Vi kan ingripa i vissa situationer, men utan att utsätta oss själva för risker. Vi samverkar med polisen och kommunen.

Uppdraget utförs ideellt och du styr själv hur ofta du vill nattvandra. Under året planeras en utbildning för nattvandrare.

Erfarenheter från andra kommuner visar att nattvandring skapar ett naturligt och socialt kontaktnät mellan vuxna och ungdomar och kan minska risken för alkohol- och drogmissbruk, våld och skadegörelse.

Är du intresserad?

Kontakta fritidsledare/samordnare på Fritidsgården
Angelie Persson 070-346 1641
Maria Sandström 073-040 3899