Artikeln publicerades 4 februari 2022

En person fotat bakifrån lyssnar på ljud via hörlurar. På bilden ligger även logotypen med orden Story spot.

Upptäck berättelser om Vännäs via Storyspot!

Nu släpper vi en ny satsning tillsammans med appen Storyspot. Lyssna direkt i mobilen till fem specialskrivna historiska ljudberättelser på temat spöken och mystiska myter, som alla utspelat sig i Vännäs.

– Vi tror att Storyspot kan vara ett roligt och nytt tillskott i hur vi marknadsför kommunen och pratar om platsen, säger Emelie Höglander, näringslivsutvecklare inom turism på Vännäs kommun. Med tiden kan det bli fler korta berättelser men först ut är några kusliga, historiska berättelser samt om de lokala konstverken.

I appen Storyspot får du tillgång till alla våra berättelser om Vännäs. Antingen lyssnar du hemma eller samtidigt som du upplever platserna där det hände. Du kan även få en notifikation när du går förbi ett ställe som har en story knuten till sig.

Berättelserna står historikern och podcastaren Linda Segtnan för. Hennes specialitet är att utforska myter och föreställningar kring det övernaturliga. För att kunna skriva berättelserna gjorde hon noggrann research på Vännäs lokala historia.

Just nu kan du lyssna till:

  • Järnvägsolyckan i Nyåker
  • Likboden i Vännäs Läger
  • Vrålandet på Sandkammaren
  • Damen på Vännäs kyrkogård
  • Själarna på Vännäs station

Ladda hem storyspot här

Tillåt appen att använda telefonens gps. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Vännäs” i Sökrutan.