Artikeln publicerades 11 februari 2022

Klimatklivet logotyp

Klimatklivet välkomnar nya ansökningar 10-28 februari

Vill du bidra till ett mer klimatsmart samhälle? Då kan du söka investeringsstöd från Klimatklivet.

Vem kan söka?

Stöd kan sökas av alla förutom privatpersoner. Bland de som tidigare beviljats stöd finns till exempel företag, kommuner, landsting, bostadsrättsföreningar och andra organisationer.

Vad kan du söka för?

Du kan få stöd för konkreta klimatsatsningar inom till exempel transporter, industri, bostäder, lokaler, stadsbyggnad och energi. Det kan handla om allt från biogas och infrastruktur som cykelbanor, till destruktion av lustgas och att byta ut olja mot fjärrvärme.

Till exempel har lantbrukare i stor utsträckning fått stöd för att byta till fossilfria bränslen i pannor. Klimatklivet har även gett stöd till biogasanläggningar, från mindre gårdsanläggningar till större anläggningar där flera lantbrukare går samman med andra aktörer. Allt fler lantbrukare söker även stöd för att elektrifiera till exempel foderhantering, bevattning och utgödsling.

Läs mer och ansök via naturvardsverket.se Länk till annan webbplats.