Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 22 februari 2022

Information från polisen inför Rally Sweden 2022

Mellan den 24–27 februari arrangeras Rally Sweden, en deltävling i rally-VM, i Umeå. Det förväntas komma många besökare, vilket bland annat kan påverka trafikläget.

Polisen kommer att arbeta för att skapa trygga och säkra platser för medborgare och besökare under Rally Sweden. Det innebär bland annat att verka förebyggande genom trafiksäkerhetsarbete och skoterkontroller, men också mot exempelvis ordningsstörningar och hög alkoholförtäring.

Källa, polisen.se Länk till annan webbplats.

Trafik – förväntade trafikstörningar, lämna gärna bilen hemma

Det kommer att bli extra mycket trafik i och omkring Umeå, särskilt torsdag–söndag denna vecka. Undvik onödiga bilresor och lämna om möjligt bilen hemma om du ska besöka rallyt. Nyttja gärna de extrainsatta bussar som kommer att finnas. Följ anvisningar och skyltning för att undvika olyckor och trafikstörningar.

Skoter – förbud mot terrängkörning utanför skoterleder

Länsstyrelsen har beslutat om ett tillfälligt förbud mot terrängkörning utanför skoterleder inom en radie om 3 km från varje specialsträcka. Det innebär att det endast är tillåtet att använda särskilt skyltade skoterleder fram till sträckorna. I och omkring centrala Umeå råder redan ett förbud mot trafik med motordrivet fordon i terräng. Följ anvisningar och skyltning.

Stöld av värdesaker – ur parkerade fordon

Lämna aldrig värdesaker i en parkerad bil. Stora evenemang lockar personer inriktade på stölder ur fordon och även ur bostäder.

Alkoholförbud och lokala ordningsföreskrifter

Läs mer om lokala ordningsföreskrifter på respektive kommuns webbplats.

Klä dig varmt!

Tänk på att det kan bli kallt när du vistas utomhus under en längre tid.

Märk barnen – ifall de skulle komma bort

Märk gärna mindre barn med telefonnummer ifall de kommer på villovägar i folksamlingen. Det underlättar för oss, eller för någon annan som tar hand om barnet, att komma i kontakt med vårdnadshavare.