Artikeln publicerades 4 mars 2022

Hesa Fredrik

På måndag 7 mars kl 15.00 sker ett test av Hesa Fredrik (VMA)

Fyra gånger per år, den första helgfria måndagen, sker en kontroll av signalen Viktigt meddelande via utomhusvarningssystemet ”Hesa Fredrik”. På måndag den 7 mars genomförs testet som planerat klockan 15.00.

Signalen låter oavbrutet i sju sekunder, sedan följer fjorton sekunders tystnad. Signaltestet pågår under minst två minuter.

OBS! Alla platser i Sverige har inte en VMA-signal utomhus. Vid en faktisk händelse, håll dig uppdaterad via TV och radio/P4 Västerbotten där VMA (viktigt meddelande till allmänheten) kommer sändas. För VMA via radio och TV sker inget test.

Emergency warning

On Monday March 7th, the outdoor warning system is tested at 15.00 (3 pm). The signal sounds for 7 seconds, with 14 second breaks, for a total of 6 times. Afterwards, the “danger over” signal is tested, which is an uninterrupted 30-second signal.

More information on the website for Emergency information from Swedish Authorities.

Go to krisinformation.se/en Länk till annan webbplats.