Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 2 november 2022

Från Vänster: Viktoria Lapinniemi, Anna Frej och Jan Nilsson

S, M och V styr i Vännäs

Socialdemokraterna, Moderaterna och Vänsterpartiet har kommit överens om att bilda en majoritet som ska styra Vännäs kommun under denna mandatperiod 2022–2026.

Vårt samarbete under förra mandatperioden har varit framgångsrikt med stora framsteg för vår kommun avseende ekonomisk stabilitet, tillväxt för näringslivet samt befolkningsökning. Vi har haft ett gott samarbete där vi visat respekt för varandras olika uppfattningar och lyckats kompromissa för Vännäs skull. Ett sådant samarbete bryter man helst inte upp och vi är därför överens om att fortsätta ta ansvar för Vännäs framtid.

När vi nu går in en lågkonjunktur och utmaningarna ökar så är det bra att vår samverkan är beprövad, det kan bli några tuffa år framöver innan det blir bättre igen.

– Socialdemokraterna kommer att fortsätta stå för trygghet och ordning. Vår roll som största parti är att leda i både med- och motgång. Vi kan nu fortsätta bygga Vännäs ännu starkare, säger kommunalråd Anna Frej (S).

– Jag är nöjd med vår överenskommelse. Den visar att Moderaterna har gått framåt vilket leder till ett större inflytande och att vi fått gehör för flera frågor, säger Jan Nilsson (M).

– Vänsterpartiet ser vikten av ett stabilt majoritetsstyre och vi ser stora möjligheter att kunna genomföra vår politik för en stark välfärd och ökad trivsel för invånarna, säger Viktoria Lapinniemi (V).

Frågor besvaras av:

Anna Frej (S)
Tel: 073–545 98 32

Jan Nilsson (M)
Tel: 070–773 16 80

Viktoria Lapinniemi (V)
Tel: 070–622 95 94

Pressmeddelande från Socialdemokraterna, Moderaterna och Vänsterpartiet i Vännäs kommun