Artikeln publicerades 9 december 2022

Länstrafikens logotyp

Ändrade tidtabeller för buss och tåg från och med 11 december

Från och med 11 december 2022 gäller en ny tidtabell för busstrafiken i Västerbotten. I Vännäs kommun vill vi särskilt uppmärksamma följande:

Norrtåg

Observera att tidtabellerna för Umeå-Vännäs samt Umeå-Hällnäs ännu är preliminära och finns därmed än så länge endast inlagda i Norrtågs tidtabeller, inte hos Länstrafiken.
För att se vilka tåg som går, besök Norrtågs webbplats på: norrtag.se Länk till annan webbplats.

Inget tåg går längre till Lycksele

Tåget till Lycksele slutar gå och ersätts med buss. Det innebär att resenärer från Vännäsby till Lycksele hänvisas till busslinje 31 och hållplats Hemberget E12 eller hållplats Brattby V E12.

Från Vännäs innebär turerna till och från Lycksele ett byte antingen på Hemberget eller i Tväråbäck. Mer info finns på tabussen.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Linje 15

Tidsjusteringar av avgångstider från Vännäs och Brännland och sluttider för att bättre avspegla verkliga körtider. Bland annat har justeringar gjorts för att få bort onödig väntetid i Vännäs för bussarna som startar i Bjurholm.

  • Tur 15-22 som går via Liljaskolan har senarelagts från Vännäs Resecentrum med 5 min.
  • Tur 15-81 är tidigarelagd 5 min.
  • Tur 15-83 senarelagd 5 min.
  • Tur 15-97 senarelagd 5 min.
  • Tur 15-98 tidigarelagd 5 min.

Linje 55

Tidsjusteringar av avgångstider från Vännäs och Brännland och sluttider för att bättre avspegla verkliga körtider. Det innebär vilket innebär att vi kortat ned körtiden där bussen varit tidig och lagt till tid där det uppstått förseningar. Se tidtabell.