Artikeln publicerades 20 januari 2023

Håkan Nilsson, arbetskonsulent, Ingrid Lundström, arbetsmarknadscoach, Tommy Evervall, arbetskonsulent och Mathilda Strandberg, integrationsassistent och arbetskonsulent.

På bilden från vänster: Håkan Nilsson, arbetskonsulent, Ingrid Lundström, arbetsmarknadscoach, Tommy Evervall, arbetskonsulent och Mathilda Strandberg, integrationsassistent och arbetskonsulent.

Rekryteringsmässa i Vännäs ska leda till nya kontakter och arbetstillfällen

På torsdag, den 26 januari är det dags för rekryteringsmässa i Vännäs. Företag från flera olika branscher, utbildare och representanter från Vännäs kommun vill träffa nya potentiella medarbetare, kanske just dig!

Förhoppningen från arrangörerna är att mässan ska leda till att besökare och utställare knyter viktiga kontakter på mässan. Du som besökare kan till exempel ta med dig ett CV och lämna det till intressanta kommande arbetsgivare direkt på plats.

– Det blir som en slags speed-dating där besökarna och utställarna får knyta kontakter under mindre formella former, säger Tommy Evervall, arbetskonsulent på Vännäs kommun.

Tanken med mässan är att både underlätta för personer som söker arbete eller vill utbilda sig vidare men också underlätta för de företag och organisationer som vill rekrytera. Åt båda håll ska vägen till anställning eller steget för att utbilda sig bli kortare. I dagsläget är det svårt att rekrytera nya medarbetare inom flera branscher och på torsdag blir detta en chans även för arbetsgivarna att visa upp sig.

– Vi tror det är en fördel också för kommunens alla invånare att kunna se vad det finns för branscher i Vännäs. Vi har väldigt mycket på en liten ort. Det är också bra att företagen får träffa de olika utbildarna som kanske just nu utbildar deras kommande medarbetare. Vi har arbetat för att de yrkesutbildningar som är representerade också är anpassade till de branscher som finns på mässan, säger Mathilda Strandberg, integrationsassistent och arbetskonsulent på Vännäs kommun.

Arrangörsgruppen har bjudit in alla personer som går SFI i kommunen, alla som studerar vid vårdutbildningen, alla nyexaminerade och arbetssökande i kommunen, men även personer som bara är intresserade av att byta arbete.

– Vissa kanske har svårt att hitta arbete inom ett visst område, men då hoppas vi att man som besökare också kan få upp ögonen för att byta bransch och kanske hitta något nytt. Till exempel kan nya möjligheter visa sig via en utbildning, säger Ingrid Lundström, arbetsmarknadscoach och ansvarig för projektet Jobbsteget.

Arrangörsgruppen hoppas att rekryteringsmässan blir ett återkommande arrangemang.

Välkommen på rekryteringsmässa!

Torsdag den 26 januari kl. 09.30-12.30.
Plats: Festsalen på Medborgarhuset, Östra Järnvägsgatan 1 i Vännäs

På mässan kan du träffa personer från flera företag och organisationer i kommunen. Det blir en bred representation av branscher och från Vännäs kommun kommer Vård- och omsorgsförvaltningen, Barn- och utbildningsförvaltningen samt mässans arrangörer att finnas på plats. Utbildare på mässan kommer att vara Liljaskolans gymnasium, Umeå folkhögskola samt Astar. Representanter från Arbetsförmedlingen kommer också på mässan.

Vännäs kommun bjuder på fika!