Artikeln publicerades 21 april 2023

Lampor

En av de nya ytorna som visar lampor och lampskärmar. Foton: Sofia Carlström

Personalen på Returcentrum flyttar om och fixar till i butiken

Kanske har du besökt Returcentrum i Vännäsby nyligen? Den senaste tiden har personalen arbetat med att bygga upp nya visningsytor för de saker som verksamheten tar emot. Och visst blir det tjusigt?

Maria Martinsson-Nilsson, vikarierande enhetschef på Arbetsmarknadsenheten berättar om satsningen:

– Bland annat har vi har pratat om vikten av att ha en fin, ren och fräsch entré på Returcentrum, så att det känns välkomnande för alla våra kunder. Inne i butiken har vi sedan arbetat med att bygga upp olika stationer eller visningsytor. För oss som arbetar här blir det tydligare var alla saker har sin plats och våra kunder ska få en bättre överblick över butiken, säger Maria.

Bättre arbetsmiljö

Samtidigt som Returcentrums medarbetare har möblerat om i butiken har de även skapat upp tydligare arbetsstationer för sina olika arbetsuppgifter. Returcentrum tar nämligen hand om det som kommer in och restaurerar saker inför försäljning samt plockar isär, sorterar och återvinner sådant som inte går att sälja.

– Det blev bra! Det blev en bättre arbetsmiljö för oss och vi får en hel del positiva kommentarer om ommöbleringen, säger Ove Olofsson, medarbetare på Returcentrum.

Carola Nilsson, medarbetare, fyller i:

– Vi har fått en bättre struktur på hur vi visar kläderna och har fått hjul på klädställningarna. Det har blivit lättare att städa för oss, säger Carola.

Inspiration i butiken

De mest populära varorna på Returcentrum just nu är möbler. Genom att exponera möblerna på olika fina sätt vill butiken inspirera kunderna till vad man kan göra med de olika sakerna.

– Här har vi till exempel gjort en hall, säger Maria. Vi har ställt dit en liten stol, en spegel och andra saker som finns i en vanlig hall. Vi hinner knappt ställa upp många av möblerna så blir de sålda - det är väldigt populärt.

Välkommen in!

Returcentrum har öppet måndag, onsdag, torsdag och fredag kl. 12.00-16.45. Sista Lördagen varje månad har butiken dessutom Lördagsöppet.

Läs mer om butiken och se öppettiderna på returcentrum.se. Varmt välkommen!

Utställningsyta med hall respektive kläder och jordglob

Till vänster: Utställningsytan som blev en liten hall.

Klädställning

Klädställning och gardiner som hänger i taket.

Koppar och fat, krukor och en mannekängdocka

Till vänster: Lite vår-inspiration med krukor och blommigt förkläde. Till höger: Kaffekoppar och kaffepanna på ett runt litet bord.